featured image

Algemeen

Bij ons op school leg je in het eerste jaar de basis voor je verdere schoolloopbaan. Vakkennis en vaardigheden bereiden je voor op het vervolg in het VMBO, het HAVO, VWO. Op onze school werken deskundige vakdocenten die oog, hart en oor voor je hebben. We bieden je hulp en ondersteuning waar dat nodig is.

In het algemeen geldt: hoe hoger het leerjaar, hoe zelfstandiger je moet kunnen werken. Wij doen ons best je daar zo goed mogelijk in te begeleiden. Dat doen we natuurlijk met de persoonlijke inzet van docenten, maar ook met die van de mentoren, de onderwijsondersteuners en de schoolleiding.

De stromen die we op onze school hebben zijn de basisberoepsgerichte Leerweg (VMBO BBL), de Kaderberoepsgerichte Leerweg (VMBO KBL), MAVO, HAVO en het VWO. 

De inzet van ICT en iPads op het Almere College

Het Almere College kent al sinds augustus 2013 klassen die werken met een iPad. Het werken hiermee is geen doel op zich, maar een middel om beter onderwijs te geven.

Lees meer
"Ik kwam midden in het schooljaar binnen na een verhuizing. Maar door de warmte van de school, de leerlingen en docenten voelde ik mij direct op mijn gemak"