featured image

Oudervertegenwoordiging

‘Samen voor onze kinderen!’  

Het Almere College heeft een oudervertegenwoordiging, want de school vindt betrokkenheid van ouders belangrijk. Van iedere locatie van het Almere College (Praktijkonderwijs, Copernicus en het Perron) zijn er ouders in de oudervertegenwoordiging.  

Omdat uw kind belangrijk is

U wilt het beste voor uw kind. Daar werkt de oudervertegenwoordiging van het Almere College aan. We kijken en praten mee met de directie van het Almere College. We worden bijgepraat over het onderwijs en andere schoolse zaken. We luisteren en stellen vragen. Verder spelen we vragen en opmerkingen van ouders door naar de directie van de school. We zijn kritisch en betrokken. Zo zorgen we dat leerlingen en hun ouders zich gehoord voelen.

Vragen of opmerkingen aan de schoolleiding: daar zijn we voor

Heeft u vragen of opmerkingen over de school? Dan kunt u via de mail contact met ons opnemen. We bespreken uw mail altijd met de schoolleiding, maar doen dit met respect voor uw privacy en die van uw kind. De reactie van de schoolleiding nemen we daarna met u door.

Hands on

De ouders van de oudervertegenwoordiging steken ook hun handen uit de mouwen. Zo helpen we bij het open huis en de diplomering, zodat de docenten zich helemaal kunnen richten op de leerlingen. Ook zorgen we voor een presentje of bos bloemen voor personeelsleden bij afscheid, jubileum, geboorte, langdurige ziekte enz.

Jaarlijkse themabijeenkomst

Ieder jaar organiseert de oudervertegenwoordiging een themabijeenkomst voor ouders. We vertellen dan kort over onze activiteiten. Daarna gaan we op een interactieve manier aan de slag met een thema dat speelt bij jongeren. Denk aan een webinar over gameverslaving of interactief theater over pesten via social media. Tijdens deze avond delen we als ouders onze ervaringen, ideeën en vragen. De oudervertegenwoordiging ontmoet u graag tijdens de thema-avond. U ontvangt hiervoor een uitnodiging per e-mail.

Lid worden?

Wilt u een directe bijdrage leveren? Meld u zich dan aan als lid van de oudervertegenwoordiging. Dit betekent dat u:

  • meedenkt en meepraat met schoolleiding, docenten en ouders,
  • onze vergaderingen bijwoont (ongeveer 6 keer per jaar, op wisselende avonden),
  • helpt tijdens evenementen, zoals open dag en diplomering,
  • meehelpt bij de organisatie van de themabijeenkomst voor alle ouders.

Heeft u interesse, mail dan naar oudervertegenwoordiging@almerecollege.nl

Samenstelling oudervertegenwoordiging

Bob Veugelers (voorzitter)
Marjolein Kleijer (secretaris)
Sylvia Nieuwenhuis (tevens lid deelraad)
Marloes van Gaal
Yvonne op den Buijs
Mariska Bijl
Ria Wubs
Mariska van den Berg
Kirsten van Valkenburg

Contact: oudervertegenwoordiging@almerecollege.nl

 

"Ik kwam midden in het schooljaar binnen na een verhuizing. Maar door de warmte van de school, de leerlingen en docenten voelde ik mij direct op mijn gemak"