featured image

Nieuws


Card image cap

Copernicus - Bezoek Bodyworld en Hortus

maandag 7 oktober 2019

Vrijdag 6 september zijn alle havo5 en vwo6 leerlingen met Biologie in het pakket op excursie geweest naar Amsterdam, om daar een bezoek te brengen aan de expositie Bodyworld en de Hortus Botanicus. Al vroeg in de ochtend werd de trein gepakt in Dronten, waarna we iets na negen uur het centraal station van onze hoofdstad uit wandelden.

Card image cap

Copernicus - Plastic isn’t fantastic!

vrijdag 12 juli 2019

Bij biologie hebben alle 2e klassen van locatie Copernicus meegedaan aan het Plastic Soep project. Hierin stond het milieuprobleem rondom het plastic afval centraal. Een onderdeel van dit project was een logo-ontwerpwedstrijd voor een katoenen tas, waarbij zichtbaar werd wat het probleem inhoudt.

Card image cap

Copernicus - Gedragsonderzoek Dorpsboerderij 3Mavo

zondag 30 juni 2019

Op een zonnige maandagochtend en woensdagmiddag hebben de leerlingen van 3Mavo, die biologie in hun pakket hebben, gedragsonderzoek gedaan bij de dorpsboerderij.

Card image cap

Copernicus - Maaike Westerdijk 13e bij de Nederlandse Biologie Olympiade

woensdag 12 juni 2019

Card image cap

Copernicus - Transitiebesluit en implementatieplan

woensdag 29 mei 2019

Copernicus is een school in transitie. Om deze transitie in goede banen te leiden is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan een transitiebesluit en een bijbehorend implementatieplan. Om u als ouder te informeren zijn beide documenten op de website geplaatst onder praktische zaken/publicaties.

Card image cap

Copernicus - Excursie Artis

maandag 27 mei 2019

Op 21 mei jl. zijn alle eersteklassers naar Artis geweest. Meneer van der Heide, docent Duits, was dit jaar voor het eerst mee en hieronder zijn ervaringen over een dag op stap met klas 1.

Card image cap

Copernicus - Literaturwettbewerb 2019

maandag 20 mei 2019

Op 15 mei vond de prijsuitreiking van de jaarlijkse vertaalwedstrijd, georganiseerd door de ‘Deutsche Internationale Schule ‘ in Den Haag plaats. Ook dit jaar zijn er weer leerlingen Duits van het Almere College bij de eerste vijftien geëindigd. Levi Verschuren legde beslag op de elfde plaats en Lian Evers wist het tot de achtste plaats te schoppen.

Card image cap

Copernicus - Uitnodiging voorstelling "Helder uit voor ouders"

maandag 6 mei 2019

Alcohol kan schadelijk zijn in de ontwikkeling van je kind. Door het gebruik hiervan zo lang mogelijk uit te stellen, wordt de schade beperkt en de kans op problematische gebruik en verslaving kleiner. Je hebt daar als ouder vaak meer invloed op dan je misschien denkt! Maar hoe doe je dat als ouder?