featured image

Aanmelden

Aanmelding

Leerlingen kunnen op diverse manieren worden aangemeld.

De meest voorkomende manier is via het COA (centraal orgaan asielzoekers). Een jongere die op het AZC in Dronten komt wonen, krijgt via zijn / haar contactpersoon (jongeren uit een gezin, meerderjarige jongeren) of mentor (AMV-ers) te horen dat hij of zij zich kan aanmelden op het Almere College. De aanmelding vindt dan plaats op de hoofdlocatie op het AZC zelf. De aanmelding wordt verwerkt door Henry Fos (conciërge) en / of Johan Wennekes (locatieleider) en vervolgens door de administratie van het Almere College.

 

Leerlingen die in een KWV in Kampen komen wonen, worden door hun mentor meegenomen naar locatie Veenmos voor de aanmelding. Deze aanmeldingen worden verwerkt door Arie Vogelaar (conciërge) en / of Johan Wennekes en vervolgens door onze administratie.

Jongeren die met hun gezin in een reguliere woning in Kampen of Dronten komen te wonen, kunnen via hun contactpersoon van Vluchtelingenwerk worden verwezen naar onze school. Ook kunnen ouders onze ISK zelf vinden via bijvoorbeeld de website. Vervolgens verloopt de aanmelding zoals hierboven beschreven.

 

 

"Ik kwam midden in het schooljaar binnen na een verhuizing. Maar door de warmte van de school, de leerlingen en docenten voelde ik mij direct op mijn gemak"