featured image

Driedaags online project met Partnersteden

Onder het motto “als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan” hebben vijftien leerlingen uit VWO 4, 5 en 6 deelgenomen aan een driedaags online project met leerlingen uit partnerstad Soest en de Poolse stad Strzelce Opolski.

Vorig jaar zouden de leerlingen naar Kampen komen, maar toen kwam corona. Onder leiding van aardrijkskundeleraren Maureen Kroesen en Jeep Kuipers werd er een programma in elkaar gezet wat online gepresenteerd werd. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren; ruimte voor de rivier, het natuurgebied Weerribben-Wieden. De video “Where man and nature meet”  over dit gebied was zeer informatief

De leerlingen hebben vol trots hun eigen school en stad laten zien door middel van veel mooie foto’s.

Woensdagmorgen volgde een lezing van dhr. J. van Werven, voorlichter bij het waterschap. Hij vertelde over de geschiedenis van de stad, de waterkering in de stad, de balgstuw Ramspol en de bypass bij Kampen. Hij illustreerde dit met veel fraaie beelden, kaartjes en luchtfoto’s.

De buitenlandse leerlingen waren onder de indruk van wat de Nederlanders doen om het water buiten de deur te houden. Grote delen van Nederland langs de rivieren gingen letterlijk op de schop. De combinatie, veiligheid, ruimtelijke kwaliteit, natuur en recreatie sprak tot de verbeelding.

Het was een leerzaam en geslaagd driedaags project, maar de echte fysieke ontmoeting is toch het mooiste wat er is.

 

 

"Ik kwam midden in het schooljaar binnen na een verhuizing. Maar door de warmte van de school, de leerlingen en docenten voelde ik mij direct op mijn gemak"