featured image

Gepersonaliseerd leren

Zelf bepalen of je eerst wiskunde gaat doen of toch liever biologie? Bij gepersonaliseerd leren kan dat. Je werkt op je eigen manier, in je eigen tempo en op je eigen niveau aan je eigen leerdoelen.

Hoe werkt het?

Met behulp van je coach begeleiden we jou op weg naar steeds meer eigen regie in het plannen, stellen van doelen en het nemen van eigenaarschap over jouw persoonlijke leerroute. Jouw ontwikkeling is maatwerk en voor elke leerling verschillend. Gepersonaliseerd leren is iets waar wij je bij gaan helpen en niet iets wat je al moet kunnen.

Elke week heb je een persoonlijk gesprek met je coach. Samen bespreek je hoe de afgelopen week gegaan is met het werken aan je leerdoelen. Samen kijken we dan vooruit naar welke doelen er voor de komende week op het programma staan. Jij maakt samen met je persoonlijke coach een planning voor de komende week.

Elke dag start je in je basegroup. Elke ochtend wordt de dag doorgenomen en maak jij vervolgens een planning voor de dag. Naast het volgen van instructie heb je ook tijd om zelfstandig te werken. Er zijn altijd verschillende docenten aanwezig om je daarbij te helpen.

Een belangrijk hulpmiddel bij gepersonaliseerd leren is de learning portal op je iPad. De learning portal is een digitale leeromgeving waarin je werkt. Hier vind je van bijna alle vakken de leerdoelen, opdrachten, presentaties en beoordelingen. Ook je rooster en je logboek/agenda zijn hierin te vinden.

"Ik kwam midden in het schooljaar binnen na een verhuizing. Maar door de warmte van de school, de leerlingen en docenten voelde ik mij direct op mijn gemak"