featured image

HAVO en VWO

HAVO

HAVO staat voor het hoger algemeen voortgezet onderwijs en duurt vijf jaar. Aan het einde van het derde jaar sta je voor een belangrijke keuze: een profiel waar je je de laatste twee jaar (de tweede fase) in gaat verdiepen. Deze keuze is bepalend voor welke vakken je krijgt in het vierde en vijfde jaar én welke vervolgopleidingen jij kan gaan volgen. Deze leerstroom leidt uiteindelijk tot een prachtig HAVO-diploma waar je alle kanten mee op kunt! Denk bijvoorbeeld aan diverse opleidingen van het hoger beroepsonderwijs (HBO). Het vierde en vijfde leerjaar vormen bij onze locatie Marinus Postlaan een aaneengesloten examenperiode. Wil je meer? Dat kan: met een HAVO-diploma kun je bij de juiste vakkensamenstelling instromen in de vijfde klas van VWO!

VWO

Het Atheneum vormt samen met het Gymnasium het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (VWO) en duurt zes jaar. Net als bij de HAVO krijg je als leerling de eerste drie jaar een brede opleiding en kies je daarna een profiel waarin je je verder gaat verdiepen. De ''tweede fase'' van het VWO begint in het vierde leerjaar. Op het Atheneum en Gymnasium moet je niet alleen goed kunnen leren, maar ook kunnen verbinden en kritisch kunnen kijken. Met een Atheneum diploma kun je naar het hoger beroepsonderwijs (HBO) of een universiteit. Om je Gymnasiumdiploma te kunnen halen, is het belangrijk dat je Latijn als examenvak hebt gevolgd. 

Cambridge English

Als enige school in Kampen en omstreken bieden we vanaf leerjaar 1, voor zowel HAVO als VWO, ook Cambridge English aan! De Cambridge English certificaten worden internationaal erkend door meer dan 20.000 organisaties. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan de verschillende vaardigheden (luisteren, lezen, spreken en schrijven) en dat natuurlijk allemaal: in English!

"Ik kwam midden in het schooljaar binnen na een verhuizing. Maar door de warmte van de school, de leerlingen en docenten voelde ik mij direct op mijn gemak"