featured image

Mavo op de Marinus Postlaan

Op de locatie Marinus Post bieden wij onderwijs aan in de leerstroom MAVO. De beroepsgerichte leerwegen van het VMBO worden op de locatie VIA aangeboden. Alle MAVO leerlingen komen op de Marinus Post in kansklassen MAVO-HAVO waar je les krijgt op MAVO-niveau. Je krijgt twee jaar de tijd om te ontdekken wat voor jou de beste schoolsoort is: MAVO of HAVO? Als de keuze uiteindelijk valt op MAVO stroom je na twee jaar door naar klas drie en vier en start je met een spannende periode: de examenprogramma's. 

Doorstromen naar
HAVO

Maar kan je méér en wil je dat ook? Dat kan dat! We bieden je de kans om tijdens de eerste twee jaren door te stromen naar HAVO. Dat doen we met zogenaamde opstroomtoetsen en ontwikkellijnen. De opstroomtoetsen bestaan uit mavo- en havovragen waarvoor je twee verschillende cijfers krijgt. De ontwikkellijnen beschrijven voor alle vakken het MAVO- en HAVO niveau van vier algemene vaardigheden die belangrijk zijn voor het doorstromen. Met extra lesstof en oefenopdrachten laten we je ervaren wat het verschil is tussen het MAVO-niveau en het HAVO-niveau.

Ontdek wat bij jou past

Zo bieden we je dé ultieme kans om te ervaren welke schoolsoort het beste bij jou past. Je gaat zelf ontdekken wat je kunt en wat je ambitie is. We bieden je alle hulp en ondersteuning waar dat nodig is. Aan het eind van het tweede leerjaar bepalen we of het MAVO of HAVO wordt. Bij ons doe je examen in zeven MAVO vakken waardoor de mogelijkheid groter is om na je MAVO diploma door te stromen naar de HAVO.
Na het behalen van je mavodiploma krijg je toelating tot niveau drie of vier van het MBO, het middelbaar beroepsonderwijs.
Als je examen doet in de juiste vakkensamenstelling kun je met een diploma van de MAVO ook direct naar de vierde klas van onze leerstroom HAVO. Een positief advies van je docenten is daarvoor wel noodzakelijk.

"Ik kwam midden in het schooljaar binnen na een verhuizing. Maar door de warmte van de school, de leerlingen en docenten voelde ik mij direct op mijn gemak"