featured image

Gepersonaliseerd leren

Almere College

Het Almere College is een openbare school waar iedereen welkom is. Wij zijn een ontmoetingsschool en bieden vernieuwend onderwijs. Omdat wij niet een hele grote school zijn, kennen wij alle leerlingen.

Een ontmoetingsschool

Het Almere College is een ontmoetingsschool. Dit betekent dat je wordt je gezien en gehoord, kortom je bent in beeld en bij gepersonaliseerd leren ben je ook echt in beeld. En word je persoonlijk begeleid. Onzichtbaar zijn of ‘duiken’ kan niet. Want jij staat in het middelpunt.
Het onderwijs van GPL draait om jou. Op jouw niveau en in jouw tempo. Daarom werk je binnen ons gepersonaliseerd onderwijs aan jouw eigen leerdoelen. Met materiaal uit de digitale leeromgeving, in workshops, aan de hand van lezingen of op een andere manier. Dus heel gevarieerd.

Een persoonlijke coach

Jij krijgt een vaste leraar/coach, die elke week met je bespreekt hoe het gaat, wat werkt en wat beter kan. Samen bepalen jullie zo de leerdoelen die jij de komende week gaat oppakken en de manier waarop. Zo blijf je over en weer op de hoogte van waar je staat en wat je doet.

Zelf plannen moet je leren

Zelf plannen hoe je naar je eindexamen toewerkt. Wij vinden dat je dat moet leren. Dus heeft jouw leraar/coach in het begin de touwtjes strak in handen. Maar als je na verloop van tijd laat zien het aan te kunnen, krijg je meer vrijheid. Al blijft je leraar/coach je wel altijd intensief begeleiden.

Werken aan leerdoelen

Je werkt binnen ons gepersonaliseerd onderwijs aan leerdoelen. Op jouw niveau, in jouw tempo, aansluitend bij wat jij wilt bereiken. Persoonlijk begeleid door jouw leraar/coach. Want wij geloven dat alles wat je doet een doel moet hebben.

Aandacht voor jouw talent

Jij kunt, net als ieder ander, in sommige dingen erg goed en andere dingen weer wat minder. Dus is er aandacht voor allebei. Wij leren jou de baas te worden over je eigen ontwikkeling. Precies zoals dat later van je wordt gevraagd.

Vakken op een hoger niveau doen

Het beste uit jezelf halen. Daar gaat het om. Dus mag je vakken waarin je goed bent op een hoger niveau doen. En omgekeerd kan ook. Dit bepaal je samen met jouw leraar/coach.

Je iPad is een hulpmiddel

Je gebruikt elke dag je laptop of iPad. En vrijwel alle leerdoelen staan in een digitale leeromgeving. Maar dit betekent niet dat je de hele dag naar een beeldscherm zit te kijken. Er zijn juist veel verschillende leeractiviteiten waarbij leraren een cruciale rol spelen. Je iPad is niet meer dan een hulpmiddel.

Jouw ouders worden betrokken

Jij krijgt de aandacht die je verdient. Maar dat geldt ook voor jouw ouder(s). Dus wordt/worden jouw ouder(s) aan het begin en eind van elke leerperiode betrokken bij het vaststellen van de leerdoelen en het bespreken van jouw resultaten.

 

“Ik vond het erg spannend om naar de middelbare school te gaan, maar het is reuze gezellig op het Almere College.”