featured image

Leerlingactiviteiten

Educatieve reizen en excursies
Naast de normale les- en sportdagen organiseren we ook excursies en één- of meerdaagse reizen. Als je deelneemt aan een (reis)activiteit moet je daar meestal kosten voor betalen. We bieden je verschillende reizen aan, zowel qua kosten als qua bestemming (Rome, Londen, Parijs en zelfs een uitwisseling met Amerikaanse High School leerlingen als je Cambridge English volgt).

Voor de reizen sturen we je ouders een rekening. Als je op het laatste moment niet meegaat, kunnen we je geen geld teruggeven. Meegaan op reizen of excursies is niet verplicht, maar als je niet meegaat mis je wel ‘krenten in de pap’. Thuisblijvers krijgen op school vervangende opdrachten. Mochten er toch redenen zijn waarom je niet mee kunt (lichamelijk, geestelijk of financieel), bespreek dat dan op tijd met je mentor of de schoolleiding.

Culturele activiteiten
Culturele activiteiten spelen een belangrijke rol in het leven bij ons op school. Vanaf het begin krijg je dan ook veel extra’s aangeboden. Soms als les-vervangende activiteit, en soms ook in je eigen tijd. We kennen de Grote Avond, waar leerlingen uit alle leerjaren aan mee doen. Een geweldig cultureel spektakel, waarbij je samen met je medeleerlingen of je docenten op het toneel staat. We zien er ieder jaar weer naar uit!

Of wat denk je van verschillende kunst- en cultuurprojecten in samenwerking met Kamper instellingen, een fotografie-dag of met je klasgenoten naar het museum? En is het niet leuk om eens een schrijver of een kunstenaar in de klas te hebben? Samen naar het theater gaan om met elkaar een voorstelling te zien? Dit zijn maar een paar voorbeelden, want we doen te veel aan cultuur op school om dat hier allemaal op te noemen. In de loop van het schooljaar hoor je wat jij allemaal gaat beleven.

Debatteren
Debatteren is leuk en heel goed voor je ontwikkeling. Daarom besteden we daar op school actief tijd en aandacht aan.
We bieden inmiddels een programma aan voor klas 1 t/m de examenklassen van HAVO en VWO. In de onderbouw kun je je inschrijven voor het Nationaal Jeugddebat, in de bovenbouw kun je meedoen aan het MEP, het Model European Parliament, en aan Het Lagerhuis. Dit laatste doen we samen met het team van het Almere College Dronten.
We oefenen maandenlang met en tegen elkaar en uiteindelijk strijden we op provinciaal niveau tegen leerlingen van andere scholen. De winnende school gaat dan door naar de landelijke finale van VARA Lagerhuis. We hebben al een paar keer de kwartfinales gehaald. De finale bereiken blijft natuurlijk wel ons doel!


Daarnaast is er om de paar jaar de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Europees Parlement in Straatsburg. Daar wordt gedebatteerd met leerlingen uit zo’n twintig landen.

“Ik vond het erg spannend om naar de middelbare school te gaan, maar het is reuze gezellig op het Almere College.”