featured image

Voorlichting en informatieavonden

Het contact tussen leerlingen, ouders en school vinden wij erg belangrijk. Niet alleen als er dingen wat minder gaan, maar ook wanneer het goed gaat! U kunt altijd als ouder een afspraak maken met mentor, coach, teamleider of vakdocent maken om iets te bespreken of te melden. Ook plannen we een aantal momenten om u voor te lichten of bij te praten. Een aantal vaste momenten zijn bijvoorbeeld:

  • Introductieavonden; hier stellen teamleiders, mentoren en coaches zichzelf voor en zullen de specifieke aspecten van het leerjaar met u bespreken.
  • Voorlichtingsavonden; er komt een thema aan bod wat belangrijk is voor het desbetreffende leerjaar. Dit zou bijvoorbeeld, studie- en beroepskeuze kunnen zijn.
  • Ouderspreekavonden; deze worden gehouden na het eerste en het tweede rapport. Door middel van een formulier kunnen ouders aangeven welke docenten ze graag willen spreken. Deze gesprekken duren doorgaans 8 minuten, mocht dit niet voldoende zijn kan er tijdens dat gesprek een vervolgafspraak gemaakt worden met de desbetreffende docent.
  • Mentorgesprekken of LOC gesprekken (Leerling-Ouder-Coach gesprek); Ouders zijn een belangrijke factor bij gepersonaliseerd leren. Wat wij als coaches en docenten op school doen, kunnen de ouders thuis voortzetten. Het is belangrijk om op één lijn te zitten, zodat de leerling een optimale leerweg kan doorlopen. Het is daarom essentieel dat leerling, ouders en coach regelmatig in gesprek gaan met elkaar.

Voor actuele data en tijden van deze avonden kunt u vinden in onze agenda

“Ik vond het erg spannend om naar de middelbare school te gaan, maar het is reuze gezellig op het Almere College.”