Welkom op het Almere College
featured image

Marinus Postlaan

De vestiging Marinus Postlaan bevindt zich in Kampen en is een overzichtelijke en gezellige locatie. De stromen die we op deze school hebben zijn MAVO, HAVO en het VWO (Atheneum of Gymnasium). Vanuit historie en traditie hebben de scholen in Kampen, het 'oude land', een andere positie dan de scholen in Dronten. De scholen staan in nauw contact met de eigen maatschappelijke omgeving en proberen zich naar die omgeving te kleuren. De scholen maken gebruik van de bestuurlijke ruimte voor een eigen onderwijskundig beleid. Zij leren van én met elkaar en worden tegelijkertijd gekenmerkt door een eigen (leer-) cultuur, een eigen team en een eigen directie.

Actualiteiten
Agenda
Toetsweek M3, M4, H4, H5, V4, V5, V6

Agenda
Excursie Maatschappijleer naar Den Haag H4 & V4

Agenda
Dag van de Duitse taal

Agenda
Scholenvolleybaltoernooi 16:00 uur

Nieuws
MP - Gambiaans “Tweede leven” voor 4 iPads van het Almere College

Sinds 2005 bezoek ik, samen met mijn man, regelmatig het mooie West-Afrikaanse land Gambia. Wat begon als twee toeristen die een land wilden gaan bekijken is het afreizen nu ook uitgegroeid tot bezoeken van vrienden en meedenken en ondersteunen om hen vooruit te helpen. Klik hier om verder te lezen!

Nieuws
MP - Het Groot scholierendebat 2019

Met een uitgedunde groep hebben onze debaters donderdag de Almere kleuren met verve verdedigd in het Groot Kamper scholieren debat. Het is geen makkelijke opgaaf om het met een team van vijf op te nemen tegen een achtkoppige groep van het Pieter Zand of het Ichthus. Klik hier om verder te lezen!

De inzet van ICT en iPads op het Almere College

Het Almere College kent al sinds augustus 2013 klassen die werken met een iPad. Het werken hiermee is geen doel op zich, maar een middel om beter onderwijs te geven.

Lees meer
“Ik vond het erg spannend om naar de middelbare school te gaan, maar het is reuze gezellig op het Almere College.”