Welkom op de Marinus Postlaan
featured image

Bereikbaarheid tijdens zomervakantie

Tijdens de vakantie zijn wij in dringende gevallen bereikbaar via telefoonnummer 06-12607916
We wensen iedereen een fijne vakantie!

Beste leerling groep 8,

Wij zijn nieuwsgierig naar jullie!!!

Wat fijn dat jullie weer naar school kunnen! Het wordt nu ook bijna tijd voor de nieuwe stap naar het voortgezet onderwijs. Erg spannend en natuurlijk ook erg leuk!

In de komende tijd gaan jullie de uitnodiging krijgen voor de kennismaking op je nieuwe school. Ook krijgen je ouders een pakketje met alle informatie die nodig is voor de start van het nieuwe schooljaar.

Wij hebben er heel veel zin in om jullie te ontmoeten!

Blog: Leerling geeft
optreden bij verzorgingshuis

Hallo, ik ben Tycho Vermeer!

Ik ben 14 jaar oud en help graag de wereld in deze tijd. Daarom heb ik een optreden gegeven bij een bejaardentehuis in kampen. Er was een oproep geplaatst op Facebook en toen zei m’n moeder; dat is leuk Tycho. Toen hebben we er op gereageerd en toen zou het eerst niet doorgaan omdat het te risicovol zou kunnen zijn. Toch is het doorgegaan en heb veel mensen blij gemaakt en vond het hartstikke leuk om te doen

Video: Lieve leerlingen; hou vol!

Een bericht voor alle leerlingen om te laten weten dat we jullie erg missen maar ook enorm trots op jullie zijn. Geweldig hoe het afstandsleren verloopt in deze bizarre tijd! DIKKE PLUIM VOOR JULLIE!

UPDATE OMTRENT CORONA

Wij sluiten vanaf maandag 16-3-2020 de scholen van het Almere College.
Dit is voor onbepaalde tijd, conform met richtlijnen uit de overheid. De komende weken zal duidelijk worden hoe lang deze periode zal duren. Via onderstaande pagina's houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Afstandsleren en het Coronavirus.


Afstandsleren Coronavirus

 

Over Marinus Postlaan

De vestiging Marinus Postlaan bevindt zich in Kampen en is een overzichtelijke en gezellige locatie. De stromen die we op deze school hebben zijn MAVO, HAVO en het VWO (Atheneum of Gymnasium). Vanuit historie en traditie hebben de scholen in Kampen, het 'oude land', een andere positie dan de scholen in Dronten. De scholen staan in nauw contact met de eigen maatschappelijke omgeving en proberen zich naar die omgeving te kleuren. De scholen maken gebruik van de bestuurlijke ruimte voor een eigen onderwijskundig beleid. Zij leren van én met elkaar en worden tegelijkertijd gekenmerkt door een eigen (leer-) cultuur, een eigen team en een eigen directie.

Actualiteiten
Agenda
Zomervakantie

Nieuws
MP - Gefeliciteerd met je diploma!

Graag willen we jullie uitnodigen voor een feestelijke diploma-uitreiking op 1 juli a.s. We organiseren een drive-through-carrousel. Klik hier over verder te lezen.

Nieuws
MP - Updates rondom het coronavirus

Wij sluiten vanaf morgen de scholen van het Almere College voor onbepaalde tijd. De komende weken moet blijken hoe lang die periode moet zijn.

Nieuws
AC - Schoolexamens

Zojuist hebben wij vernomen van het ministerie dat de schoolexamens voor leerlingen in de eindexamenklassen door mogen gaan. Klik hier om verder te lezen.

Nieuws
Storing inloggen

Er zijn op dit moment problemen met inloggen op de school locaties en mogelijk inloggen op de e-mail. Er word aan gewerkt om de problemen zo spoedig mogelijk op te lossen.

Agenda
Start schooljaar 2020 / 2021

Brief volgt nog

De inzet van ICT en iPads op het Almere College

Het Almere College kent al sinds augustus 2013 klassen die werken met een iPad. Het werken hiermee is geen doel op zich, maar een middel om beter onderwijs te geven.

Lees meer
“Ik vond het erg spannend om naar de middelbare school te gaan, maar het is reuze gezellig op het Almere College.”