Welkom op de Marinus Postlaan
featured image

Marinus Postlaan

De vestiging Marinus Postlaan bevindt zich in Kampen en is een overzichtelijke en gezellige locatie. De stromen die we op deze school hebben zijn MAVO, HAVO en het VWO (Atheneum of Gymnasium). Vanuit historie en traditie hebben de scholen in Kampen, het 'oude land', een andere positie dan de scholen in Dronten. De scholen staan in nauw contact met de eigen maatschappelijke omgeving en proberen zich naar die omgeving te kleuren. De scholen maken gebruik van de bestuurlijke ruimte voor een eigen onderwijskundig beleid. Zij leren van én met elkaar en worden tegelijkertijd gekenmerkt door een eigen (leer-) cultuur, een eigen team en een eigen directie.

Actualiteiten
Agenda
Excursie BV MH1

Agenda
Excursie BV HV1/V1

Agenda
Open huis

Op 1 februari 2019 houden we vanaf 19:00 een Open Huis: leerlingen en ouders van groep 8 zijn van harte welkom. De hele school is open, alle vakken laten zien wat ze doen. Overal is er wel wat te doen en te vragen.

Nieuws
Kijk- en doemiddag verplaatst

De kijk- en doemiddag voor de leerlingen van groep 8 gaat op woensdag 9 januari niet door, maar wordt verplaatst naar een middag in februari. Nader bericht volgt.

Nieuws
Fantastische opbrengst voor Stichting Hartekind

Ook dit jaar organiseerde het Almere College een kerstmarkt voor een goed doel. Leerlingen sloegen hun handen ineen en zorgden voor leuke activiteiten en lekkere versnaperingen. Aan het eind van deze gezellige ochtend kon Hilly Dijkhof een cheque ter waarde van €1322,40 overhandigen aan Stichting Hartekind.

Nieuws
Leerlingen MP schreven 191 brieven en kaarten voor kerstactie Amnesty International

Elk jaar organiseert Amnesty International een “Kerstactie”. Leerlingen uit klas 3 en 4 van het Almere College Kampen (MP) schreven deze week kaarten voor de vijf vrouwen die Amnesty dit jaar had geselecteerd: Vitalina Koval uit Oekraïne, Atena Daemi uit Iran, Nonhle Mbutuma uit Zuid-Afrika, Sehriban en Gamze uit Turkije en Nawal Benaissa uit Marokko.

De inzet van ICT en iPads op het Almere College

Het Almere College kent al sinds augustus 2013 klassen die werken met een iPad. Het werken hiermee is geen doel op zich, maar een middel om beter onderwijs te geven.

Lees meer
“Ik vond het erg spannend om naar de middelbare school te gaan, maar het is reuze gezellig op het Almere College.”