featured image

Copernicus - Almere College beste van Flevoland in onderzoek Elsevier

Publicatiedatum: zondag 19 januari 2020

De havo en vwo afdelingen van het Almere College in Dronten zijn de beste van Flevoland. Dit blijkt uit het laatste scholenonderzoek van weekblad Elsevier.

De scholen worden in het onderzoek beoordeeld aan de hand van vier indicatoren. De eerste is de onderwijspositie: gekeken wordt naar waar de leerling in klas 3 zit ten opzichte van het advies van de basisschool. De tweede is de onderbouwsnelheid: dat is het percentage leerlingen dat zonder zitten blijven in de derde klas komt. De derde is het bovenbouwsucces. Daarbij gaat om het percentage leerlingen dat zonder zittenblijven het diploma haalt. De laatste indicator betreft het gemiddelde cijfer van het centraal examen.

De school is samen met haar medewerkers zeer trots op de behaalde resultaten. Op woensdag 29 januari kunt u tussen 16.00 en 20.00 uur de school zelf bekijken tijdens het open huis op Copernicus en Praktijkonderwijs. Het Open Huis op Het Perron vindt plaats op woensdag 12 februari. Scholen zijn ook goed te vergelijken op scholenopdekaart.nl

Terug