featured image

Copernicus - Debatteam tweede bij voorrondes Op weg naar het Lagerhuis

Publicatiedatum: donderdag 28 februari 2019

Op 24 januari deed het debatteam van het Almere College mee aan  de provinciale voorrondes van Op weg naar het Lagerhuis.

Met een vrijwel geheel nieuw team arriveerden wij om 9.30 uur bij het Provinciehuis. Voor de meeste debaters in ons team was dit de eerste keer. Omdat vorig jaar vijf debaters de school hebben verlaten, en er twee leerlingen zijn gestopt om zich te kunnen focussen op hun examen, hadden we nog maar 3 leden over. Gelukkig waren er weer genoeg enthousiaste en getalenteerde leerlingen bereid om hun vrijdagmiddagen op te offeren, en elke week te oefenen voor deze wedstrijd.

Er werd deze dag o.a. gedebatteerd over het klimaatakkoord, lachgas, de druk om te presteren op jongeren, kernwapens en de vaccinatieplicht.

De eerste debatronde tegen het Oostvaarders werd gewonnen. Opvallend was dat het Almere College team tijdens elk debat de punten voor ‘onderbouwing van argumenten’ en ‘humor’ wist binnen te slepen.

Dit resulteerde dan ook in een plaats in de finale! Helaas bleek de tegenstander deze ronde te sterk. Met 1 punt verschil werd het Almere College dan ook tweede. Desalniettemin werd de dag vrolijk afgesloten met een hapje en een drankje, én in het bezit van een mooie beker!

Terug