featured image

Excursie Bonn VWO 6 Haus der geschichte

Publicatiedatum: donderdag 28 februari 2019

In het kader van het schoolexamen ‘Landeskunde’ in VWO 6 zijn de leerlingen met Duits in hun pakket op 12 oktober op excursie geweest naar Bonn. Centraal in deze excursie stond het bezoek aan het ‘Haus der Geschichte’.

In dit museum wordt de geschiedenis van Duitsland vanaf 1945 tot nu op een levendige en boeiende manier gepresenteerd. De leerlingen krijgen op deze manier de kennis van land en volk niet uit een schoolboek aangereikt, maar beleven de afgelopen acht decennia uit de Duitse geschiedenis door middel van tastbare voorwerpen en interviews met ‘Zeitzeugen’ die hun eigen kijk op historische gebeurtenissen geven zoals de val van de muur, de koude oorlog en de Duitse eenwording. Ook thema’s zoals buitenlandse missies van de Duitse Bundeswehr en het leven van immigranten in Duitsland komen in dit museum aan bod. Leerlingen hebben zich in dit museum kunnen voorbereiden op hun schoolexamen Landeskunde wat deels gebaseerd is op de voorwerpen en afbeeldingen uit het museum.

Na het museumbezoek hebben de leerlingen nog een opdracht in het centrum van Bonn gedaan en hebben we heerlijk gegeten bij restaurant Pendel. Het was een zonnige, leerzame en gezellige dag.

Terug