stagemarkt
featured image

ISK - Projectweek en toekomstdag

Publicatiedatum: donderdag 28 februari 2019

Voor het vierde jaar op rij werd op Almere College ISK de Toekomstdag georganiseerd.  Leerlingen van de beide locaties van onze ISK beleefden de Toekomstdag samen. Het doel: ontdekken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van onderwijs in Nederland en actief bezig zijn met je talenten. Inspireren en motiveren waren ook dit jaar de speerpunten van de Toekomstdag!

Stel je voor dat je komt wonen in een land waar je niet bekend bent met de onderwijsstructuur en met alle mogelijkheden en keuzes binnen het onderwijs. Ingewikkeld, toch? Daar werd nu verandering in gebracht! Diverse instanties en scholen, waaronder het Almere College, Landstede, het Deltion College, Windesheim, Stichting Welzijn en vrijwilligerscentrale Kampen, werden vertegenwoordigd door één of meerdere sprekers. Informatie werd gedeeld en uitgewisseld, vragen werden gesteld en beantwoord.

Met een hoofd vol informatie was het ook fijn om deze week praktisch aan de slag te gaan. Dit jaar kwam een recordaantal gastdocenten workshops verzorgen. Van EHBO-les tot pattiserie-workshop, van portretfotografie  tot techniek les, parfum maken en scheikundige proeven: er was voor iedereen wat wils. Leerlingen verkenden vol enthousiasme hun talenten.

Ook op de stagemarkt werd er gekeken naar en geroken aan de toekomst. Verschillende bedrijven uit de gemeente Kampen waren aanwezig om samen met onze leerlingen in gesprek te gaan over stagemogelijkeheden. Na een sollicitatiegesprek zullen er vanaf komende maand weer veel leerlingen actief betrokken zijn binnen het vrijwilligerswerk in Kampen!

Terug