14 november 2018
featured image

Blog uitwisseling mountain lakes highschool

Publicatiedatum: donderdag 28 februari 2019

Tien leerlingen schreven een stukje over hun ervaringen van de USA-reis tot nu toe.

Blog 1

Met het uitwisselingsproject gingen we eerst drie dagen naar New York. Het eerste wat me opviel in New York was dat alle gebouwen super hoog zijn. Het verkeer is ook super chaotisch en je ziet nauwelijks mensen fietsen.

Ik vond zelf Times Square het mooiste van New York. Ik heb nog nooit zoiets ergens anders gezien. Ook vond ik Rockefeller center super mooi, vanwege het uitzicht.

Na drie dagen New York hebben de Amerikanen ons opgehaald bij ons hotel en gingen we gelijk door naar het Vrijheidsbeeld.

De huizen in Mountain lakes en Boonton Township waar de hosts wonen zijn super groot en liggen ver uit elkaar. Bijna alle hosts hebben een eigen auto en gebruiken hun auto voor alles. Dat is heel anders vergeleken met Kampen, wij doen alles met de fiets.

Na de trip naar het Vrijheidsbeeld ging iedereen naar het huis van hun host. s’ Avonds zijn we met een groep naar een target gegaan en hebben we kerstmis inkopen gedaan.

Diana (mijn host) woont in Boonton Township. Diana wilde me typische Amerikaans eten laten proeven. We hebben een playa bowl gegeten (dat is een kom met fruit, crusseli en Nutella.) Het was super lekker. Haar familie is super gezellig en ze heeft ook een super lieve herdershond. Ik heb tot nu toe super leuke dagen gehad en het gaat sowieso een ervaring zijn die ik nooit ga vergeten!!!
– Lois

 

Blog 2

Amerika! Dit is de vierde dag hier en ik vind het geweldig. We hebben nu twee dagen doorgebracht in New York, en twee in Mountain Lakes. In New york hebben we heel veel gezien zoals the Brooklyn Bridge, Times Square, the 9/11 Memorial Museum en the Statue of Liberty.

Tot nu toen vond ik het 9/11 Memorial Museum het meest indrukwekkend, Times het leukst om te zien (want daar had ik ook echt naar uit gekeken) en de top van Rockefeller Centre het mooist vanwege het uitzicht natuurlijk.

De school is anders dan onze school. Klassen zijn anders verdeeld, de lesuren zijn anders, de meeste mensen kopen lunch in de kantine en iedereen kent over het algemeen meer mensen omdat ze met heel veel verschillende mensen les hebben.

Mijn host family zijn hele leuke en lieve mensen. Hun huis is een groot alleenstaand huis, zoals bijna alle huizen in Mountain Lakes. Iedereen gebruikt hier de auto als vervoer. Er worden geen fietsen gebruikt en er zijn geen fietspaden. Mijn host rijdt ons elke dag naar school in haar eigen auto.
– Louise

 

Blog 3

Dinsdag 13 november
Wat een fantastische week tot nu toe! Gisteren heb ik mijn host Ethan ontmoet en hij is echt heel aardig. Hij rijdt in een flinke truck en de huizen in Mountain Lakes zijn enorm. Gisteren ben ik naar een vriend van Ethan geweest met een heel fitness centrum in zijn huis waar je makkelijk met 5 man kan sporten.

Mountain Lakes High School was vandaag ook bijzonder. Het lijkt qua systeem best op Nederland, alleen er zijn ook een aantal vakken die wij niet hebben zoals Forensisch onderzoek. Ook viel het me op dat er eigenlijk geen vaste klas was, Elk uur zat je namelijk weer bij compleet andere mensen.

New York City was ook echt geweldig. Het mooist vond ik daar de skyline vanaf het vrijheidsbeeld en Times Square ‘s avonds. Al die lampen en drukte is echt een ervaring om nooit meer te vergeten.
– Karsten

 

Blog 4

Alles wat we hebben gedaan was geweldig. Ik heb niet een specifiek iets wat ik het leukste vond. Brooklyn Bridge, Times Square, 9/11 museum, alles was leuk.

Ook is alles anders hier. De school, de omgeving, de activiteiten enz. Hier op school heb je lesuur 0 t/m 9. Les uur 0 is voor de leerlingen die band en koor hebben. Mountain Lakes High School is geen grote school, maar toch verdwaal je als je de weg er niet kent. Het is een vierkante school met een gang die er tussendoor loopt.

Mijn hostfamily woont 10 minuten van de school vandaan. Het is een groot huis. Groter dan de meeste nederlandse huizen. Ze hebben 2 eetkamers, 3 woonkamers, eentje daarvan is ‘the blue room’, en een grote tuin en keuken.

De plekken waar ze hier meestal naartoe gaan zijn: Paul’s diner, panera, the mall, Target en Dunkin’ Donuts. New York was een geweldige stad en alles is helemaal geweldig.
– Annalie

 

Blog 5

USA
Ik ben nu 5 dagen in Amerika en het is echt heel leuk. We zijn de eerste 3 dagen in New York geweest. New york is echt een hele grote stad en het is heel mooi. We zijn naar de brooklyn bridge, times square en het vrijheidsbeeld geweest en nog veel meer! Het was allemaal heel bijzonder om te zien omdat je alles in series had gezien en nu zie je het in real life en dat is ontzettend leuk!

Mijn host heet Sophia. Ze woont in een heel groot huis. De huizen in mountain lakes zijn allemaal heel groot en ook heel mooi. Sophia heeft al haar eigen auto dus ze brengt ons overal naartoe.
School is hier heel anders. Iedereen heeft een ander rooster en het is elke dag hetzelfde. Er zijn geen pauzes dus iedereen eet gewoon in de lessen.

Er is niet echt een ding wat ik het leukst vond. Het was allemaal echt heel leuk. We hebben nog 4 dagen en het gaat nog heel leuk worden hoop ik. Morgen gaan we weer naar New York en gaan we schaatsen in central park en ik heb daar heel veel zin in.
– Silke

 

Blog 6

Tot nu toe is de reis heel erg leuk. De eerste dag moesten we al redelijk vroeg op Schiphol zijn en we hadden daarna een 8 – 9 uur durende vlucht. We kwamen smorgens amerikaanse tijd aan en we zijn eigenlijk direct dingen gaan doen. We zijn naar the Empire State Building, Grand Central Station en Times Square geweest. Times Square was erg indrukwekkend, want we zagen het namelijk snachts en dan zie je alle grote lichte borden heel goed.

Het leukste van de 2e dag in New York vond ik toch wel het 9/11 museum, want die was heel indrukwekkend. Ook vond ik het leuk om naar Rockefeller Center te gaan en over heel New York uit te kijken. Op de 3e dag hebben we in de morgen de amerikanen ontmoet. Ze zijn allemaal heel erg aardig en vriendelijk en ik kon eigenlijk direct goed met mijn host opschieten. We zijn toen nog met de hele groep naar Ellis Island en the Statue of Liberty gegaan en dat was zo indrukwekkend om dat in het echt te zien.

Daarna heb ik mijn host familie ontmoet en die zijn ook allemaal heel erg aardig en ze doen er alles aan om het naar m’n zin te maken. Ik heb nu al een paar dagen de lessen van mijn host gevolgd en ik kan het eigenlijk best wel goed volgen in de les, maar soms zitten we ook gewoon in ‘the cafeteria’. Na school gaan we meestal naar een leuke plek waar ze vaak wat gaan eten of drinken. Ik heb hier voor het eerst ‘bubble tea’ gehad en het is een beetje apart maar toch heel erg lekker. Ik heb het tot nu toe heel erg naar m’n zin en iedereen is zo aardig en gezellig dus de week kan eigenlijk alleen nog maar leuker worden!
– Erice

 

Blog 7

Dinsdag 13 november
Vandaag was een leuke dag. We zijn voor de eerste keer naar de high school gegaan en het was heel anders dan onze school. Het leek erg op wat je ziet in de films. De schoolroosters zijn verder ook erg anders, maar ook de tijden. Sommige mensen beginnen hier om kwart over 7 al met school, terwijl wij om 8.20 beginnen. Het eerste echte uur begint rond 8 uur, dus wij moesten aanwezig zijn om 7.45. We kregen onze vouchers voor ontbijt en lunch, wat we later aten. Het eerste uur had ik Frans samen met Anita, mijn host.

Ik kwam er gelijk achter dat het op een hele andere manier wordt gegeven. Een voorbeeld daarvan zou bijvoorbeeld boeken zijn. Hier hebben weinig mensen echt schoolboeken. Ze gebruiken meer werkbladen. Verder hebben ze ook geen lunchpauzes, dus soms werd lunch binnen vijf minuten gehaald en ook opgegeten, als de persoon geen tussenuur zou hebben op dat moment.

Na school ben ik even terug gegaan naar haar huis om even bij te komen en wat tijd voor mezelf te hebben voordat we naar het winkelcentrum gingen, waar we een beetje rondgelopen en souvenirs gekocht hebben. Daarna zijn we met een hele grote groep naar Walmart gegaan, wat ook ontzettend gezellig was. Het is een erg aparte ervaring en geweldig om mee te maken.
– Simone

 

Blog 8

Ervaringen in de US
Het eerste weekend zijn we in New York geweest. Mijn eerste indruk was dat alles heel groot is. Ik voelde mezelf zo klein toen ik op de straat liep, de gebouwen zijn namelijk zo groot. Niet alleen de gebouwen, maar ook het eten is groter. De porties zijn groter, bijvoorbeeld had ik de eerste dag een best grote burger, die ik dan ook niet op kreeg. Je merkt ook dat er meer suiker en zout in het eten zit.

De mensen in New York vond ik in eerste instantie een beetje emotieloos. Ze waren dan ook bezig met hun eigen zaak en meestal zagen ze er gestresst uit. Sommige liepen dan langs je en zeiden ‘excuse me’ maar hun gezicht was dan wel heel strak, zegmaar bijna geen emotie.
In Mountain Lakes is het wel anders, ze meeste mensen zijn echt heel aardig. Mijn host en haar familie is dan ook echt heel aardig.

Wat mij meteen opviel op Mountain Lakes High School was dat de leerlingen op school meestal joggingbroeken en truien dragen. Niet iedereen doet dit, maar wel zeker meer dan in Nederland. Ook viel mij op dat ze elke dag dezelfde lessen hebben. Mijn host begint bijvoorbeeld elke dag met Engels en ze heeft elke dag het 4e een tussenuur. Maar de uren zijn ook anders. Hun lesuren zijn rond de 40 minuten en ze hebben 3 minuten overlooptijd. Ze kunnen 10 lesuren hebben op een dag. Dat vond ik ook best apart. Mijn host begint het 1e uur, maar sommige beginnen ook een lesuur daarvoor, ze noemen dat 0. Maar als ze tot het 9e hebben, hebben ze tot ongeveer half drie les.
– Roos

 

Blog 9

USA
Ik ben nu 5 dagen in Amerika en het is echt heel leuk. We zijn de eerste 3 dagen in New York geweest. New york is echt een hele grote stad en het is heel mooi. We zijn naar de brooklyn bridge, times square en het vrijheidsbeeld geweest en nog veel meer! Het was allemaal heel bijzonder om te zien omdat je alles in series had gezien en nu zie je het in real life en dat is ontzettend leuk!

Mijn host heet Sophia. Ze woont in een heel groot huis. De huizen in mountain lakes zijn allemaal heel groot en ook heel mooi. Sophia heeft al haar eigen auto dus ze brengt ons overal naartoe.

School is hier heel anders. Iedereen heeft een ander rooster en het is elke dag hetzelfde. Er zijn geen pauzes dus iedereen eet gewoon in de lessen.

Er is niet echt een ding wat ik het leukst vond. Het was allemaal echt heel leuk. We hebben nog 4 dagen en het gaat nog heel leuk worden hoop ik. Morgen gaan we weer naar New York en gaan we schaatsen in central park en ik heb daar heel veel zin in!!!

 

Blog 10

Dit is mijn zesde dag in Amerika. Het is hier zo leuk!!

De school is heel anders dan onze school. Ze hebben bijvoorbeeld geen pauzes, dus ze moeten eten halen tussen de lessen door. Ze mogen dat dan wel eten tijdens de les, en ook koffie drinken en kauwgum mag gewoon. Je kiest daar al je vakken en dus geen profiel, waardoor je steeds met andere mensen in de les zit. Ze hebben ook elke dag hetzelfde rooster, meestal van kwart voor 8 tot half 3 Als je in de band zit, begin je om kwart over 7 en als je een sport doet, moet je dat na school nog doen.
Ik moest samen met Silke een presentatie houden. We deden het over Amsterdam. We vertelden over de geschiedenis en de attracties en een beetje over de aardrijkskunde.

Mijn host heet Megan. Ze woont met haar moeder in een soort van bungalow. Ze heeft 3 katten en een konijn. Ik slaap in haar kamer en zij in die van haar broer want die is aan het studeren. De mensen die meedoen met de uitwisseling zijn heel aardig, we zijn echt een gezellige groep.

We zijn de eerste 3 dagen in New York geweest. We sliepen in een hotel. Ik zat in een kamer met Silke, Floor en Simone. New York is echt een leuke stad. Het is druk maar het ziet er wel mooi uit. Je ziet veel auto?s en mensen. We zijn naar Times Square, Brooklyn Bridge, Rockefeller Center en het Vrijheidsbeeld geweest. Het uitzicht vanuit Rockefeller Center was heel mooi.

Nog even genieten van de laatste dagen en dan weer naar huis 🙂
– Maud

Terug