featured image

iPad regeling 2021-2022

Op deze pagina vindt u de iPad-regeling die van toepassing is voor leerlingen die in het schooljaar 2021 / 2022 in de eerste klas gestart zijn, of ingestroomd zijn in een ander leerjaar.

Voor het onderwijs binnen het Almere College maken we gebruik van de iPad: een Apple iPad 10,2 inch (2020). Ouders schaffen deze zelf aan voor hun kind.

 

Hoe te bestellen?

Via de website kunt u de iPad en een Otterbox beschermhoes bestellen.

Deze hoes is ‘military standard’ en biedt bewezen betere bescherming dan andere hoezen.


Bij de aanschaf van uw iPad heeft u ook de mogelijkheid om een 3- of 4-jarige verzekering af te sluiten. Voorwaarde voor deze verzekering is dat u bij de iPad een Otterbox hoes besteld heeft en die ook gebruikt voor de iPad. De verzekeringsvoorwaarden kunt u vinden op de website.* (Informeer eerst bij uw eigen verzekeraar of schade aan een iPad binnen de dekking valt).

U kunt de bestelinstructie downloaden via het PDF-icoontje onderaan deze pagina.

 

Nabestellen 

Deze  website  kunt u ook gebruiken voor nabestellingen in geval van defect van iPad en/of iPad hoes. De bestelling zal geleverd worden op de schoolvestiging van uw kind. Let wel op dat u bij nabestellen van een Otterbox hoes de juiste maat (in inches) van de hoes kiest. Meet bij twijfel de iPad na.

 

Beheer van de iPad

De iPad wordt op school uitsluitend ingezet voor educatieve doeleinden. Om te zorgen dat docenten controle houden over de iPad, wordt er gebruik gemaakt van een klassenmanagementsysteem.

Tijdens lesuren is er een game- & social media blokkade actief (als anti-afleidingsmaatregel). Thuis is de blokkade niet actief.

 

Gebruik eigen iPad

Indien u reeds in bezit bent van een Apple iPad 10,2 inch (2020) 32 GB (minimaal), dan kan deze ook gebruikt worden. Deze iPad zal aan het begin van het schooljaar hiervoor opnieuw geïnstalleerd moeten worden op school. Dit is om de iPad van het juiste Almere College-beheerprofiel te voorzien. Wij adviseren u om vooraf een back-up te maken van de bestanden.

 

Brengt u een eigen iPad in, dan verzoeken wij u een mail te sturen om dit aan te geven.

Voor leerlingen van de Marinus Postlaan en VIA naar:
administratie-mp@almerecollege.nl

Voor leerlingen van Het Perron Dronten en Copernicus naar:
administratie-dr@almerecollege.nl

 (Tip: neemt u een iPad over van de basisschool, laat dan deze iPad ook administratief uit het systeem van de basisschool halen).

 

Nog vragen?

Meer informatie kunt u vinden in de Veel Gestelde Vragenlijst via het PDF-icoontje onderaan deze pagina.