featured image

vacature afdelingsleider praktijkonderwijs

Publicatiedatum vacature 22 maart
U kunt reageren op deze vacature tot 5 april

Ben jij een resultaatgerichte, daadkrachtige leider die duidelijk kan sturen en ook ruimte geeft? Heb jij hart voor de doelgroep op het praktijkonderwijs en wil jij uit deze doelgroep het allerbeste halen? Ben jij iemand die de lat hoog legt en een duidelijke onderwijsvisie heeft? Heb jij onderwijsontwikkeling hoog in het vaandel staan? Ben jij als het nodig is, bereid zelf de handen uit de mouwen te steken? Met andere woorden: ben jij de afdelingsleider het hoofd, hart en handen die wij zoeken voor het praktijkonderwijs binnen het Almere College in Dronten? Dan is dit echt een functie voor jou!

 

Het Almere College te Dronten zoekt voor haar locatie Praktijkonderwijs zo spoedig mogelijk een Afdelingsleider praktijkonderwijs. Het gaat om een aanstelling van 0,8 fte.

Het praktijkonderwijs

Het praktijkonderwijs heeft op dit moment 109 leerlingen en ongeveer 20 medewerkers. We kennen al onze leerlingen en ontdekken samen hun talenten. We leren leerlingen vertrouwen te hebben in hun eigen mogelijkheden en dagen hen uit. Zo dragen we bij aan hun groei als persoon en coachen we de jongeren naar een passende plek in de samenleving.

Over de functie

Als afdelingsleider ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de locatie praktijkonderwijs van het Almere College in Dronten. Met de collega-afdelingsleiders van Het Perron en Copernicus vorm je samen met de rector van Copernicus het directieteam. De rector is jouw direct leidinggevende en eindverantwoordelijk. Voor dit team zoeken we een waardevolle sparringpartner, die gericht is op samenwerking. Daarnaast werk je veel samen met externe partners van het praktijkonderwijs. Het Almere College werkt vanuit de kernwaarden samen, groei en vertrouwen. Dit houdt in dat we een professionele cultuur, leren & ontwikkelen en ruimte & verantwoording hoog in het vaandel hebben staan. In de rol van afdelingsleider laat je leiderschap zien om zo het team te versterken. In de praktijk geeft je leiding aan een team van docenten en aan het ondersteunend personeel. Vanuit je rol als afdelingsleider ben je in staat de docenten en het onderwijsondersteunend personeel te inspireren om verder te komen als professionals. Het team heeft hoge verwachtingen van iedere leerling en gaat uit van de ontwikkelingsmogelijkheden en de kracht van elk kind. Een goede plek in de samenleving, passend bij de mogelijkheden van de leerling, staat voorop. Onder jouw bevlogen leiding wordt kwalitatief goed onderwijs verzorgd en komt de professionele cultuur tot bloei. Je stimuleert beweging, coacht en motiveert teamleden en zet ze in hun kracht. Daarbij geef je teamleden de ruimte om zelf verantwoorde beslissingen te nemen. Jouw oog en oor voor ontwikkelingen gebruik je om de kwaliteit van het onderwijs te optimaliseren. Op dit vlak stimuleer je ook het ondernemerschap van teamleden en geef je ruimte aan kansrijke initiatieven. Tegelijkertijd bied je het team duidelijkheid en structuur en ben je in staat complexe processen te leiden, zoals het proces naar een nieuw te bouwen locatie voor het praktijkonderwijs op een andere plek in Dronten.

We zoeken een kandidaat die:

  • Hart heeft voor het praktijkonderwijs;
  • Passie heeft voor de doelgroep;
  • In staat is om het praktijkonderwijs te verbinden met de buitenwereld en onderhoudt hiervoor betekenisvolle contacten met externe partners;
  • Ervaring heeft met het leidinggeven aan een team van professionals of ervaring heeft met projectleiderschap;
  • Waarvoor samenwerken een vanzelfsprekendheid is. Je nodigt teamleden uit tot samenwerking en bent sparringpartner voor andere leidinggevenden binnen het Almere College;
  • Die beschikt over relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor;
  • Die flexibel is en kan omgaan met de dagelijkse hectiek binnen het praktijkonderwijs.

Wat bieden wij?

Het betreft een functie van 0,8 fte. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO VO 2020, het salaris bedraagt max. €5.699,- in schaal 12. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke benoeming. Bij gebleken beschikbaarheid en voldoende formatie behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden.

Nieuwsgierig naar meer?

Heb je praktische vragen over de vacature? Luc van der Sluis (HR adviseur) beantwoordt ze graag. Hij is te bereiken op 038 33 706 06 of per e-mail l.vandersluis@almerecollege.nl. Inhoudelijke vragen kun je stellen aan Susan Zandbergen, rector van het Almere College in Dronten. Zij is te bereiken via e-mail s.zandbergen@almerecollege.nl. Meer informatie over onze school vind je op onze website www.almerecollege.nl.

Past deze baan bij jou en wordt het praktijkonderwijs in Dronten jouw nieuw werkplek? Stel jezelf aan ons voor door nu te solliciteren. Wij ontvangen jouw sollicitatie graag uiterlijk maandag 5 april 2021. Stuur je sollicitatiebrief en CV naar HR@almerecollege.nl

Procedure

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op donderdag 8 april 2021. Een tweede gespreksronde wordt gehouden in de week van 12 april 2021.

Wij werven onze collega graag zelf, acquisitie stellen we niet op prijs.

 

Terug naar het overzicht