featured image

Identiteit

Almere College: Dé kans voor jou! Waar staan we voor?
Wat is onze identiteit? Met andere woorden: wat voor school is het Almere College? Waar staan we voor?

Wat betekent onze identiteit voor jou?
We vinden het heel belangrijk om onze leerlingen kansen te geven. Vandaar: Dé kans voor jou! Dat betekent dat je ruimte krijgt om te groeien. Ruimte om te ontdekken wat je kunt. Je zult bij ons leerlingen en leraren ontmoeten met allerlei levensovertuigingen. Dat doet ertoe, vinden wij. Ook buiten school en na je schooltijd ontmoet je mensen die anders tegen het leven aankijken dan jijzelf. Het is belangrijk dat je daaraan went en ermee leert omgaan.

Bij ons is plaats voor elke levensovertuiging. We willen dat je andere levensovertuigingen respecteert. Alleen zo kunnen we goed met elkaar samenleven, samenwerken en samen leren. Daar staan we voor. Daarbij horen onze waarden en normen: respect, vertrouwen en fatsoen.

 

De inzet van ICT en iPads op het Almere College

Het Almere College kent al sinds augustus 2013 klassen die werken met een iPad. Het werken hiermee is geen doel op zich, maar een middel om beter onderwijs te geven.

Lees meer
"Het Almere College aan de Marinus Postlaan is een fijne, moderne school met leuke docenten. Zij geven les op een manier wat blijft boeien."