header visual

Nieuws locatie Copernicus

zo 14 jan

Herkansingen rekentoets

Op vrijdag 19 januari worden op de locatie Copernicus de herkansingen van de rekentoets afgenomen. Aangezien het niet om hele klassen gaat, wordt dit niet verwerkt in Magister. De… Lees meer »

zo 14 jan

Afzwemmen 1e klassen

Sinds een paar jaar zijn wij als school een officieel erkend instituut voor het opleiden en afzwemmen voor alle zwemdiploma’s. Dit betekent dat de leerlingen zonder extra kosten op onze… Lees meer »

wo 10 jan

Wijziging datum leerlingbespreking

Einde periode 2: 02-02 wordt einde periode 2: 09-02 Tweede leerlingbespreking: 05-02 s’ middags en 06-02 s’ middags wordt tweede leerlingbespreking op dinsdag 13-02 Ouderspreekavond… Lees meer »

ma 01 jan

Genetische manipulatie van bacteriën

Een microbiologisch practicum: werken met GGO’s. Na een voorbereidende les over biologische veiligheid trokken de 5 vwo leerlingen de witte jassen en  plastic handschoenen  aan. De… Lees meer »

ma 01 jan

‘Prenataal’ onderzoek bij tomatenplanten

Twee studenten van de WUR (Wageningen universiteit en research) hebben het reizend DNA lab verzorgd in de vijfde klas HAVO en VWO tijdens de biologieles. Onze leerlingen kregen nu de kans… Lees meer »

ma 18 dec

Debatteren in de Tweede Kamer

  Op 14 december zijn we met 150 leerlingen uit Mavo-4, Havo-4 en VWO-5 naar het Binnenhof geweest. We hebben daar een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer, de Eerste Kamer en de… Lees meer »

ma 11 dec

Workshop Landeskunde Duits

Sigrid en Janina trotseerden met hun Oranje MACH MIT BMW de sneeuw en verzorgden maandag 11 december een vrolijke workshop Landeskunde Duits voor o.a. H2a. Deutsch Auto’s raden… Lees meer »

vr 08 dec

Opening rondweg

Donderdag 7 december werd de nieuwe rondweg rond Dronten aan de oostkant geopend. Deze moet het verkeer ontsluiten dat grotendeels niet naar Dronten wil. 3 TL Nask 1 was hier bij aanwezig… Lees meer »

vr 01 dec

Prijsuitreiking Socrates Award

Op 24 november vond in Utrecht de prijsuitreiking van de Socrates Awards plaats. Dit is een onderscheiding voor de  10 beste examenkandidaten van het afgelopen schooljaar. Quirijn van… Lees meer »