Welkom op Copernicus
featured image

Copernicus

De vestiging Copernicus bevindt zich in Dronten en biedt de stromen mavo, havo en atheneum/gymnasium aan. Vanuit historie en traditie hebben de scholen in Dronten, het 'nieuwe land', een andere positie dan de scholen in Kampen.
De scholen staan in nauw contact met de eigen maatschappelijke omgeving en proberen zich naar die omgeving te kleuren. De scholen maken gebruik van de bestuurlijke ruimte voor een eigen onderwijskundig beleid. Zij leren van én met elkaar en worden tegelijkertijd gekenmerkt door een eigen (leer-)cultuur, een eigen team en een eigen directie.

Actualiteiten
Agenda
Zomervakantie

Nieuws
Copernicus - Plastic isn’t fantastic!

Bij biologie hebben alle 2e klassen van locatie Copernicus meegedaan aan het Plastic Soep project. Hierin stond het milieuprobleem rondom het plastic afval centraal. Een onderdeel van dit project was een logo-ontwerpwedstrijd voor een katoenen tas, waarbij zichtbaar werd wat het probleem inhoudt.

Nieuws
Copernicus - Gedragsonderzoek Dorpsboerderij 3Mavo

Op een zonnige maandagochtend en woensdagmiddag hebben de leerlingen van 3Mavo, die biologie in hun pakket hebben, gedragsonderzoek gedaan bij de dorpsboerderij.

Nieuws
Copernicus - Maaike Westerdijk 13e bij de Nederlandse Biologie Olympiade

Nieuws
Copernicus - Transitiebesluit en implementatieplan

Copernicus is een school in transitie. Om deze transitie in goede banen te leiden is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan een transitiebesluit en een bijbehorend implementatieplan. Om u als ouder te informeren zijn beide documenten op de website geplaatst onder praktische zaken/publicaties.

Nieuws
Copernicus - Excursie Artis

Op 21 mei jl. zijn alle eersteklassers naar Artis geweest. Meneer van der Heide, docent Duits, was dit jaar voor het eerst mee en hieronder zijn ervaringen over een dag op stap met klas 1.

“Ik vond het erg spannend om naar de middelbare school te gaan, maar het is reuze gezellig op het Almere College.”