Welkom op Copernicus
featured image

Update rondom het coronavirus

Almere College voor onbepaalde tijd gesloten

Met ingang van 16 maart 2020 zijn de scholen van het Almere College voor onbepaalde tijd gesloten.
De komende weken moet blijken hoe lang die periode moet zijn.


Klik hier voor meer informatie

 

 

 

 

De vestiging Copernicus bevindt zich in Dronten en biedt de stromen mavo, havo en atheneum/gymnasium aan. Vanuit historie en traditie hebben de scholen in Dronten, het 'nieuwe land', een andere positie dan de scholen in Kampen.
De scholen staan in nauw contact met de eigen maatschappelijke omgeving en proberen zich naar die omgeving te kleuren. De scholen maken gebruik van de bestuurlijke ruimte voor een eigen onderwijskundig beleid. Zij leren van én met elkaar en worden tegelijkertijd gekenmerkt door een eigen (leer-)cultuur, een eigen team en een eigen directie.

Actualiteiten
Agenda
Zomervakantie

Nieuws
Copernicus - Examens op Copernicus

Vandaag was Omroep Flevoland bij ons te gast om opnames te maken voor een nieuwsitem over de schoolexamens. Dit item is terug te kijken op de website van Omroep Flevoland.

Nieuws
Copernicus - Proefles Latijn/Grieks voor groep 8 leerlingen

Op woensdagmiddag 10 april is er op het Almere College locatie Copernicus een proefles Latijn/Grieks voor de leerlingen die gymnasium gaan doen of die hierover nog twijfelen.

Nieuws
Copernicus - Outlook problemen

Het nieuwe jaar zijn wij op locatie Copernicus helaas begonnen met een grote storing van Outlook.

Nieuws
MP - Updates rondom het coronavirus

Wij sluiten vanaf morgen de scholen van het Almere College voor onbepaalde tijd. De komende weken moet blijken hoe lang die periode moet zijn.

Nieuws
AC - Schoolexamens

Zojuist hebben wij vernomen van het ministerie dat de schoolexamens voor leerlingen in de eindexamenklassen door mogen gaan. Klik hier om verder te lezen.

“Ik vond het erg spannend om naar de middelbare school te gaan, maar het is reuze gezellig op het Almere College.”