De school met de beste havo van Flevoland
featured image

Welkom op Copernicus!

Copernicus maakt onderdeel uit van het Almere College en biedt de stromen mavo, havo en vwo aan. 

Het Almere College is een ‘ontmoetingsschool’. Dit betekent dat we het belangrijk vinden om open te staan voor de ander, dat we de ander willen leren kennen en bereid zijn het gemeenschappelijke te zoeken. Persoonlijke aandacht voor jou, jouw ouders en de medewerkers van de school staat hierbij centraal. Ook krijg je - naast de vakdocenten - een coach die je begeleidt bij het leerproces en bij het ontwikkelen van kennis, vaardigheden, competenties en een positieve houding. Deze vaardigheden komen goed van pas in een snel veranderende samenleving.

Wil jij weten wat het Almere College jou op de locatie Copernicus te bieden heeft?
Klik dan op onderstaande afbeelding en bekijk onze voorlichtingsfilm.

Wandel dan via onderstaande 3D-tour op je gemak door het gebouw heen en bekijk de video's waarin we onszelf presenteren.

 

De voorlichtingsavonden op het Almere College Dronten locatie Copernicus voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers zitten er weer op. Mochten jullie deze avonden gemist hebben of de voorlichting nog een keer terug willen kijken dan kun je deze hieronder (nog een keer) bekijken.

 

Door op onderstaande afbeeldingen te klikken kun je meer informatie krijgen over het onderwijs op Copernicus.

Brochure over het onderwijs op Copernicus. Veelgestelde vragen over het onderwijs op Copernicus.
Actualiteiten
Agenda
Zomervakantie

Nieuws
Copernicus - Geslaagd!

Direct na de examenuitslag hebben we onze geslaagden op school uitgenodigd om hun cijferlijst in ontvangst te komen nemen. Voor de leerlingen een mooi moment om elkaar te feliciteren en alvast een klein feestje te vieren. Elke leerling ontving een mooie vlag en een heerlijk ijsje.

Nieuws
Copernicus - Examendag!

Examendag! Het was weer spannend! Gelukkig konden veel van onze leerlingen een feestje vieren. Van harte kanjers! Voor de herkansers is er nog een tweede tijdvak. Wij wensen deze leerlingen heel veel succes en willen jullie laten weten dat we in jullie geloven. Hopelijk kunnen jullie binnenkort deze mooie vlag ook ophangen.

Nieuws
Copernicus - School weer volledig open!

De opening van onze locatie was deze week nieuws bij Omroep Flevoland.

Nieuws
Copernicus - Christina Breg leest gedicht voor tijdens dodenherdenking

Tijdens de dodenherdenking van afgelopen dinsdag 4 mei op het Redeplein was een bijzondere rol voor Christina Breg, leerling uit vwo 3, weggelegd. Zij was de winnaar van de gedichtenwedstrijd 4 en 5 mei die was uitgeschreven door de docenten Nederlands van Copernicus en mocht haar gedicht tijdens de herdenking voordragen.

Nieuws
Copernicus - Lezing Cis Meijer

Jaarlijks nodigt de sectie Nederlands de schrijfster Cis Meijer uit om een interactieve lezing te geven over haar boeken  Jacht, Dark Mind, Knock-out, Moordspel, Val en Verdoofd. Tijdens de lezing laat ze zien waar ze de inspiratie voor haar boeken opdoet. In haar workshop ligt ze een tipje van de sluier op over haar ‘schrijfgeheimen’ en legt de leerlingen dilemma’s voor waar haar personages mee worstelen.