featured image

Nieuws

Card image cap

Copernicus - Geslaagd!

vrijdag 11 juni 2021

Direct na de examenuitslag hebben we onze geslaagden op school uitgenodigd om hun cijferlijst in ontvangst te komen nemen. Voor de leerlingen een mooi moment om elkaar te feliciteren en alvast een klein feestje te vieren. Elke leerling ontving een mooie vlag en een heerlijk ijsje.

Card image cap

Copernicus - Examendag!

vrijdag 11 juni 2021

Examendag! Het was weer spannend! Gelukkig konden veel van onze leerlingen een feestje vieren. Van harte kanjers! Voor de herkansers is er nog een tweede tijdvak. Wij wensen deze leerlingen heel veel succes en willen jullie laten weten dat we in jullie geloven. Hopelijk kunnen jullie binnenkort deze mooie vlag ook ophangen.

Card image cap

Copernicus - School weer volledig open!

vrijdag 4 juni 2021

De opening van onze locatie was deze week nieuws bij Omroep Flevoland.

Card image cap

Copernicus - Christina Breg leest gedicht voor tijdens dodenherdenking

donderdag 6 mei 2021

Tijdens de dodenherdenking van afgelopen dinsdag 4 mei op het Redeplein was een bijzondere rol voor Christina Breg, leerling uit vwo 3, weggelegd. Zij was de winnaar van de gedichtenwedstrijd 4 en 5 mei die was uitgeschreven door de docenten Nederlands van Copernicus en mocht haar gedicht tijdens de herdenking voordragen.

Card image cap

Almere College Dronten ontvangt ESF-subsidie voor arbeidstoeleiding

donderdag 15 april 2021

De staatssecretaris van SZW heeft ESF-subsidie toegezegd aan de gemeente Almere, die als centrumgemeente van de arbeidsmarktregio Flevoland voor het schooljaar 2020-2021 een aanvraag heeft ingediend voor PrO en vso. Voor Almere College Dronten betekent dit een ESF-subsidie van afgerond € 15.000.

Card image cap

Copernicus - Lezing Cis Meijer

dinsdag 23 maart 2021

Jaarlijks nodigt de sectie Nederlands de schrijfster Cis Meijer uit om een interactieve lezing te geven over haar boeken  Jacht, Dark Mind, Knock-out, Moordspel, Val en Verdoofd. Tijdens de lezing laat ze zien waar ze de inspiratie voor haar boeken opdoet. In haar workshop ligt ze een tipje van de sluier op over haar ‘schrijfgeheimen’ en legt de leerlingen dilemma’s voor waar haar personages mee worstelen.

Card image cap

Facturen en betalingen voor ouders/verzorgers via Wiscollect  

maandag 15 maart 2021

Per eind maart 2021 gebruiken wij WIS Collect om de facturen en betalingen voor leerlingen te digitaliseren. Binnen WIS Collect heeft u als ouder/verzorger toegang tot de facturen en factuurvoorstellen die voor uw kind klaar staan (bijvoorbeeld ouderbijdragen en excursies). Door middel van een instructiefilm en een handleiding willen wij u wegwijs maken in WIS Collect zodat u optimaal van deze toepassing gebruik kunt maken.

Card image cap

De Meerpaal en Almere College slaan handen ineen voor onderwijs in coronatijd

vrijdag 12 maart 2021

In heel Nederland kampen de scholen in het voortgezet onderwijs met een ruimtetekort. Daar waar het kan, moet namelijk binnen de schoolmuren de 1,5 meter richtlijn in acht genomen worden. Om toch zoveel mogelijk leerlingen naar school te kunnen laten gaan heeft De Meerpaal haar zalen beschikbaar gesteld voor de onderwijsinstellingen.