Welkom op Praktijkonderwijs
featured image

Praktijkonderwijs

De afdeling praktijkonderwijs is onderdeel van het Almere College Dronten.
Bij ons staat leren voorop. Op elk niveau en voor iedereen.
Praktijkonderwijs biedt (eind)onderwijs aan leerlingen van 12 t/m 18 jaar. Ons doel is dat leerlingen zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Samen werken we aan vergroten van zelfstandigheid op de gebieden wonen, werken, vrije tijd en burgerschap. Het uiteindelijke doel is een arbeidscontract of een vervolgopleiding.
Hoe we dat precies doen, kunt u lezen in onze schoolgids.

Actualiteiten
Nieuws
Open huis 29 januari 2020

Volgende week woensdag 29 januari hebben wij ons jaarlijkse open huis. Leerlingen van groep 8 en hun ouders kunnen dan een kijkje nemen op het Almere College. De open dag is ’s middags en ’s avonds. Ook wij laten dan met trots zien hoe het gaat bij praktijkonderwijs. Wat voor mooie dingen de leerlingen leren en maken.

Nieuws
Roosterwijziging

Alle leerlingen zijn op woensdag 29 januari vrij vanaf 12.40. Zo hebben we de tijd om het open huis goed voor te bereiden. Op de open middag/avond vragen we ook een paar leerlingen om te helpen. Mocht dat gelden voor uw zoon of dochter, dan hoort u dat via de mentor van uw kind.

Nieuws
Projectweek in teken van 75 jaar bevrijding

Projectweek in teken van 75 jaar bevrijding In de week van 20 t/m 24 januari a.s. organiseren wij een projectweek. Deze week staat in het teken van 75 jaar bevrijding. De leerlingen leren die week veel over de oorlog en de bevrijding. We sluiten de week af met een sportieve activiteit. Excursie op dinsdag tot 15.15 uur. In deze week gaan wij op dinsdag 21 januari op excursie naar kamp Westerbork. Dat betekent dat de leerlingen die dag later vrij zijn. Wij hopen 15.15 uur weer op school te zijn. Voor de pauzes geldt dat de leerlingen zelf voor eten en drinken zorgen. Vrijdag eerder vrij Op vrijdag 24 januari gaan we schaatsen. De leerlingen zijn die dag om 12.40 uur vrij. Tijdens het schaatsen zijn de leerlingen verplicht om handschoenen te dragen. Als ze die niet bij zich hebben, mogen ze niet schaatsen. Het zou fijn zijn als leerlingen zoveel mogelijk voor eigen schaatsen zorgen. We willen graag van tevoren weten wie dit niet kan regelen. Vragen? Heeft u vragen over de projectweek? Je kunt zoals altijd terecht bij de mentor van uw zoon/dochter. Met vriendelijke groet, Team praktijkonderwijs

Agenda
Voorjaarsvakantie

Nieuws
Sinterklaas op school 5 december 2019

Donderdag 5 december vieren we Sinterklaas op school. We doen dat de hele ochtend. De goedheiligman komt zelfs op bezoek! Vanaf 12.40 uur zijn de leerlingen vrij. Fijne middag! Team praktijkonderwijs

Nieuws
Praktijkonderwijs- Schoolfruit- en groenteregeling

Schoolfruit- en groenteregeling voor alle leerlingen van het Praktijkonderwijs! Dit betekend dat onze leerlingen t/m 17 april op school met verschillende fruit en  groente soorten gaan koken en gaan proeven.

Hier bij praktijkonderwijs voel ik me thuis!