18 november voorlichtingsavond
featured image

Kom kennismaken bij VIA!

Wij nodigen jou en je ouders uit om te komen ontdekken wat het Almere College jou te bieden heeft.Voor je ouders is er eerst algemene informatie over het Almere College, met daarna een aantal workshops naar keuze. Voor jou hebben we een programma waarin je het brede aanbod van het Almere College leert kennen.

Tijdens drie snuffelrondes kun je kennismaken met gepersonaliseerd leren, maar ook met verschillende vakken, zoals: Talent In Zicht (TIZ), Nederlands, Engels, wiskunde, lichamelijke opvoeding, mediawijsheid, en biologie.

Locatie Marinus Postlaan
14 en 19 november
Aanvang 19:30 uur
Inloop vanaf 19:00 uur
  Locatie VIA
18 november
Aanvang 19:30 uur
Inloop vanaf 19:00 uur
     
Klik hier voor meer informatie


VIA 

Het Almere College is een openbare school met een open karakter en een individuele benadering. Vanuit historie en traditie heeft de school in Kampen, het ‘oude land’, een andere positie dan in Dronten. De scholen staan in nauw contact met de eigen maatschappelijke omgeving en proberen zich naar die omgeving te ‘kleuren’. De scholen maken gebruik van de bestuurlijke ruimte voor een eigen onderwijskundig beleid. Zij leren van en met elkaar en worden tegelijkertijd gekenmerkt door een eigen (leer-) cultuur, een eigen team en een eigen directie.

Actualiteiten
Agenda
Studiedag van de docenten

Agenda
Deltion Discovery voor de tweede klas

Agenda
Disco voor de eerste en tweede klas

Agenda
Voortgangsvergadering Klas 1 t/m 4

Agenda
Kick off Sterk Technisch Onderwijs (STO)

Agenda
Ouderspreekavond klas 3 en 4

De inzet van ICT en iPads op het Almere College

Het Almere College kent al sinds augustus 2013 klassen die werken met een iPad. Het werken hiermee is geen doel op zich, maar een middel om beter onderwijs te geven.

Lees meer
“Ik vond het erg spannend om naar de middelbare school te gaan, maar het is reuze gezellig op het Almere College.”