Welkom op VIA
featured image

Bereikbaarheid tijdens Paasweekend

Tijdens de vakantie zijn wij in dringende gevallen bereikbaar via telefoonnummer 06-46212124
Ondanks de moeilijke situatie waarin wij ons allen in bevinden, wensen we iedereen een gezond en fijn weekend toe

 

Almere College voor onbepaalde tijd gesloten

Vanmiddag is de overheid opnieuw in gesprek over sluiting van de scholen na een oproep van een deel van de medisch specialisten in Nederland. Wij hebben als bestuur en rectoren van het Almere College besloten daar niet op te wachten. Bovendien willen wij tijdig met u kunnen communiceren.

Wij sluiten vanaf morgen de scholen van het Almere College voor onbepaalde tijd. De komende weken moet blijken hoe lang die periode moet zijn.

Klik hier voor meer informatie

 

Het Almere College is een openbare school met een open karakter en een individuele benadering. Vanuit historie en traditie heeft de school in Kampen, het ‘oude land’, een andere positie dan in Dronten. De scholen staan in nauw contact met de eigen maatschappelijke omgeving en proberen zich naar die omgeving te ‘kleuren’. De scholen maken gebruik van de bestuurlijke ruimte voor een eigen onderwijskundig beleid. Zij leren van en met elkaar en worden tegelijkertijd gekenmerkt door een eigen (leer-) cultuur, een eigen team en een eigen directie.

Actualiteiten
Nieuws
Schoolexamens

Zojuist hebben wij vernomen van het ministerie dat de schoolexamens voor leerlingen in de eindexamenklassen door mogen gaan. Klik hier om verder te lezen.

Nieuws
Updates rondom het coronavirus

Wij sluiten vanaf morgen de scholen van het Almere College voor onbepaalde tijd. De komende weken moet blijken hoe lang die periode moet zijn.

Nieuws
VIA - Maandag 6 januari studiedag

Maandag 6 januari is er op de locaties Marinus Post en VIA een studiedag. Leerlingen zijn lesvrij en worden op dinsdag 7 januari op school verwacht.

Nieuws
VIA is gezond!

VIA heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat het Almere College zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

De inzet van ICT en iPads op het Almere College

Het Almere College kent al sinds augustus 2013 klassen die werken met een iPad. Het werken hiermee is geen doel op zich, maar een middel om beter onderwijs te geven.

Lees meer
“Ik vond het erg spannend om naar de middelbare school te gaan, maar het is reuze gezellig op het Almere College.”